Si Macron na bindte të votojnë për ndryshimin e emrit për t’u anëtarësuar në BE dhe NATO | VIDEO

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 18, 2019 21:29

Si Macron na bindte të votojnë për ndryshimin e emrit për t’u anëtarësuar në BE dhe NATO | VIDEO

Presidenti francez Emmanuel Macron ka vënë veton ndaj negociatave me Maqedoninë. Një vit më parë, ai bëri një video të veçantë duke iu drejtuar qytetarëve të vendit tonë që të dalin dhe të votojnë në favor të një referendumi të suksesshëm për ndryshimin e emrit “që ka për qëllim anëtarësimin në BE dhe NATO”, përcjell FLAKA.

“Pyetja e referendumit që Macron u bëri thirrje qytetarëve që të votojnë “PËR” sihte: A jeni për anëtarësimin në BE dhe NATO duke pranuar Marrëveshjen midis Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë?

Slogani i referendumit ishte “Për Maqedoni Evropiane”, dhe sot Macron nuk lejoi që Maqedonia të shkojë drejt BE duke filluar me fillimin e negociatave për antarësim. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 18, 2019 21:29