Si shkoi procesi i votimit të sotëm në burgje?

Si shkoi procesi i votimit të sotëm në burgje?

Në burgun e Idrizovës, të drejtën e votës sot patën mundësi ta shfrytëzojnë 817 persona të dënuar si dhe 41 persona në departamentin e hapur në Veles. Përveç zgjedhjeve presidenciale, disa prej votuesve kishin të drejtë të zgjedhin kryebashkiakun e ardhshëm të Novo Sellës ose të Ohrit.

Edhe administrata e burgjeve dhe këshilli i qendrës së votimit në Idrizovë ishin të kënaqur me rrjedhën e procesit.

Për momentin votimi rrjedh normalisht. Ju vetë mund ta shihni, në një atmosferë demokratike. Dalja për dallim nga hera e parë është rritur. Interesi i vetë të burgosurve është më i madh. Tani për tani nuk ka kurrfarë probleme”-tha Bobi Mojsovski, drejtor i SHNP Idrizovë.

Votimi vazhdon në mënyrë të duhur. Ka filluar në orën 7 të mëngjesit. Deri më tani nuk ka probleme, gjithçka është në rregull. Pra, shpresojmë se kështu do të vazhdojë”-theksoi Sonja Stojanovska, kryetare e v.v 2536.

Megjithatë, ndërsa mediat ishin të pranishme në burgje, disa të burgosur nuk mundën ta gjejnë veten në listën e votuesve. Sqarimi i autoriteteve të burgut ishte se një gjë e tillë ka ndodhur për shkak të mbylljes së listës së zgjedhësve në kohën kur kanë hyrë dhe dalë të burgosurit.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 4 Maj, 2019 19:26

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.