Si t’ia zgjasni jetën baterisë së telefonit deri në 6 orë

Redaksia
By Redaksia 6 Nëntor, 2021 23:21

Si t’ia zgjasni jetën baterisë së telefonit deri në 6 orë

Shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për të zgjatur jetën e baterisë së telefonave apo tabletëve edhe për disa orë.

Ata pohojnë se nëse përdoruesit vënë të dhënat e aplikacioneve të tyre të preferuara në shërbimet cloud, ata mund të zgjasin jetën e baterisë për rreth 60 për qind.

Veglat do të identifikojnë pjesët të aplikacioneve që harxhojnë më së shumti baterinë e telefonave, dhe pastaj ti zhvendosin ato në cloud duke përdorur një teknik të quajtur ‘code-offloading’.

Për të përfituar, smartfonët do të aplikojnë këtë teknologji në çdo aplikacion për të zgjatur jetën e baterisë edhe për 6 orë të tjera “në rastet më të mira”, thonë hulumtuesit.

Shkencëtar kompjuterik nga Aston University i Birminghamit, kanë zhvilluar një softuer prototip i cili ruan të dhënat në të dyja kombinim ‘hibrid’, si në shërbimet cloud ashtu edhe në aplikacion.

Ata derisa ekzekutonin aplikacionin me pjesë ‘të uritura për bateri’ nga cloud, pajisja nuk përdorte komponentet e saja, kështu kursenin baterinë e zgjasnin jetën e saj.

Redaksia
By Redaksia 6 Nëntor, 2021 23:21