Siljanovska: Si mund të shkilni Heraklean dhe Stobin, e nuk besoni që ato janë pjesë e historisë sonë?

Redaksia
By Redaksia 3 Prill, 2019 20:57

Siljanovska: Si mund të shkilni Heraklean dhe Stobin, e nuk besoni që ato janë pjesë e historisë sonë?

Sipas ligjit ndërkombëtar, sipas normave të UNESCO-s, gjithçka në territorin tuaj është e juaja. Gjithçka është territori ynë, është e jona, ka thënë kandidati presidencial i VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova sonte nga Negotina, përcjell FLAKA.

“Ne jo vetëm jemi të detyruar ta mbajmë këtë, por UNESCO na tregon gjithashtu se ne duhet të kujdesemi për pasurinë dhe trashëgiminë kulturore. Si mund të ndodhë që kur nuk besoni se ajo është pjesë e historisë suaj, e shkilni në Heraklea apo Teatrin e lashtë apo Stobin? Asush asnjëherë kur janë krijuar shtetet dhe nacionalitetet në shekullin e 19-të, nuk e ka marrë emrin Maqedoni dhe maqedonas. E ka ditur se është i zënë, pasi ne jemi pasaardhës të atyre”, tha Siljanovsa. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 3 Prill, 2019 20:57