Simovski: Regjistrimi ofron mundësi për t’u numëruar të gjithë qytetarët

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 21:33

Simovski: Regjistrimi ofron mundësi për t’u numëruar të gjithë qytetarët

Drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave, Apostoll Simovski, thotë se regjistrimi ofron një mundësi për të regjistruar të gjithë qytetarët e Maqedonisë, pavarësisht nëse ata janë të pranishëm ose mungojnë nga vendi. Sipas tij, do të numërohen shtetasit e huaj që banojnë në Maqedoni, përveç trupit diplomatik dhe personave që nuk kanë dokumente, përcjell FLAKA.

“Kjo nuk do të thotë të huaj që nuk kanë dokumente maqedonase, por njerëz, rreth 1,100 persona nëse nuk gaboj të cilët janë regjistruar nga Ministria e Brendshme dhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale. Këta janë njerëzit që ne rendisim, megjithatë, një tjetër gjë që nënkupton kategoritë e popullsisë”, tha Simovski për Sitel. FLAKA

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 21:33