Sllaveski fajson Arsovskën për grevën e kompanive private

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Nëntor, 2022 22:59

Sllaveski fajson Arsovskën për grevën e kompanive private

Ne si këshilltarë nuk kemi asnjë informacion nga shërbimet dhe kryetarja e komunës se çfarë po ndodh në NTP sepse ajo në një farë mënyre është ndërmjetëse në ekzekutimin e transportit publik, i cili duhet ose nuk duhet të paguajë shërbimet e transportuesve privatë, thotë Trajko Sllaveski, kryetar i Këshillit të Qytetit të Shkupit i cili vjen nga radhët e VMRO-DPMNE, përcjell FLAKA.

Sllaveski theksoi se këshilltarët nuk kanë informacion për tri pagat e papaguara në TP dhe as për grevën e paralajmëruar të punëtorëve, duke shtuar se atëherë nga zërat e tjerë të buxhetit të qytetit janë ndarë 133 milionë denarë dhe se, siç tha ai, ka qenë një zgjidhje e detyruar duke i dhënë detyra kryetares së komunës për të zgjidhur situatën.

“Ne gjithashtu nuk kemi pasur asnjë informacion disa ditë para grevës së paralajmëruar të NTP-së, kështu që na është dashur të mbajmë dy seanca të jashtëzakonshme dhe të marrim një zgjidhje të sforcuar duke i dhënë detyra kryetares së komunës për të gjetur 133 milionë denarë që kanë votuar këshilltarët”, tha ai.

Sllaveski theksoi se nuk e di se ku do të gjinden paratë për pagesë nga Qyteti i Shkupit te kompanitë private, duke theksuar se një nga arsyet e kësaj situate është keqmenaxhimi i drejtorit të NTP-së, i cili është dashur të zgjidhë tjetrin subjektet.

“Tani rezulton se kjo vrimë e NTP ishte shumë më e madhe. Bëhet fjalë për pretendime nga transportuesit privatë rreth një milion euro, kjo është një shifër e frikshme dhe nuk e di nga do të vijnë ato para, sepse duket se NTP nuk po prodhon të ardhura të mjaftueshme për shkak të menaxhimit ndoshta të keq, si detyrim që Qyteti i Shkupit ia dorëzon Qeverisë rreth 2 milionë euro për transport falas. Pra, është thelbësore që ne të gjejmë veten të befasuar nga e gjithë situata. Mbi 2 milionë euro u ndanë nga zërat e tjerë të buxhetit për pagesën e tre pagave në NTP, ndërsa tani rezulton se edhe 1 milionë euro u detyrohen subjekteve të tjera. Le të kemi informacione për një kohë sepse dikush duhet t’i përcjellë, e dikush janë organet drejtuese dhe drejtorët në vetë ndërmarrjet publike, ndërsa këshilltarët mbahen në errësirë”, theksoi Sllaveski. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Nëntor, 2022 22:59

07
Dhj
Petrit Pollozhani nga Lëvizja BESA i ftuar në emisionin e sontëm “Magazina Ekonomike”, mes tjerash...
07
Dhj
Anëtari i Bordit Ekzekutiv të LSDM-së, Andrej Petrov, ka theksuar se zgjedhje të parakohshme parlamentare...
07
Dhj
Derisa e kremtojmë 30-vjetorin e Misionit, ju po përgatiteni ta merrni funksionin kryesues me OSBE-në. Vallë...
07
Dhj
Duke përjashtuar Shqipërinë si vendi me shumën qesharake të pensionit, Maqedonia bën pjesë në grupin...