Sllaveski propozon shtyerjen e pagesës së taksave për ndërmarrjet në rast të krizës nga koronavirusi

Desk
By Desk March 4, 2020 21:52

Sllaveski propozon shtyerjen e pagesës së taksave për ndërmarrjet në rast të krizës nga koronavirusi

Sipas ish-ministrit të Financave, Trajko Sllaveski, shteti duhet të ketë një plan për t’u marrë me çdo tronditje të mundshme ekonomike sepse në kushte të tilla (me koronavirus), të ardhurat dhe eksportet nuk ka të ngjarë të shemben shumë shpejt, aktiviteti ekonomik mund të shembet, dhe disa kompani mund edhe për të ndaluar punën. Këtë ai e tha në sonte në TV Telma, përcjell FLAKA.

Sllaveski sugjeroi që kompanitë të lejohen të shtyjnë pagesa e tyre tatimore pasi punonjësit mund të lihen pa të ardhura, kështu që ata njerëz duhet të konsiderohen gjithashtu.

“Shpresa për të ndërtuar pritjet që mund të merremi me pasojat më serioze të koronavirusit nuk është një politikë e zgjuar. Shpresa se nuk do të ndodhë më shumë tronditje nuk është një plan, na duhet një plan. Kjo pandemi është duke përshpejtuar fillimin e recesionit global që ka qenë duke aluduar që nga viti i kaluar, dhe mes një tronditje të fortë, ekstreme, të ardhurat mund të shemben shumë shpejt, eksportet gjithashtu po ngadalësohen. Realizimi i dobët i të ardhurave është gjithashtu i mundur. Prandaj duhet të kemi një plan. Ne duhet të jemi të përgatitur edhe për skenarin më serioz, sepse disa kompani mund të ndalen së punuari, e gjejnë veten në falimentim”, tha Sllaveski. FLAKA

Desk
By Desk March 4, 2020 21:52