SOT 108-VJETORI I LINDJES SË NËNËS TEREZË

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 26 Gusht, 2018 10:06

SOT 108-VJETORI I LINDJES SË NËNËS TEREZË

Sot është ditëlindja e Nënës Terezë. Nobelistja shqiptare Gonxhe Bojaxhiu – Nëna Terezë ka lindur më 26 gusht 1910 në Shkup.

Ajo tërë jetën e saj ia kushtoi çështjes së bamirësisë, duke i ndihmuar familjet e varfra dhe personat e sëmurë.

Nëna Terezë ndërroi jetë më 5 shtator 1997. Për vlerat e saja jetësore, Nëna Terezë nga Kisha e Shenjët në Vatikan u shpall Shën Tereza.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 26 Gusht, 2018 10:06