Spasovski – Bërns: Anëtarësimi në NATO dhe vendimi për negociata me BE, janë njohin për të arriturat

Desk
By Desk 26 Mars, 2020 21:49

Spasovski – Bërns: Anëtarësimi në NATO dhe vendimi për negociata me BE,  janë njohin për të arriturat

Kryeministri Oliver Spasovski priti sot Ambasadoren e SHBA në Maqedoni Kate Mary Burns, e cila përcolli urimin e vendit të saj për vendimin pozitiv të Brukselit për të filluar negociatat e anëtarësimit në BE dhe së shpejti të bëhet anëtare e plotë e NATO-s, përcjell FLAKA.

Vendimi i BE-së dhe radhët përfundimtare për anëtarësim të plotë në NATO, tha ambasadorja Burns në takim, vijnë në periudha shumë të vështira për të gjithë, por kjo tregon angazhimin e vendit për të vazhduar në arritjen e aspiratave euro-atlantike, dhe riafirmon mbështetjen e sinqertë dhe të fortë që Republika e Maqedonisë i janë dhënë SHBA dhe BE.

“Integrimi Euro-Atlantik i Maqedonisë ka një rëndësi strategjike për Shtetet e Bashkuara dhe BE dhe do të na mundësojë të punojmë edhe më afër si aleatë të NATO-s”, tha në një deklaratë shërbimi për shtyp i qeverisë.

Spasovski në takim falënderoi për urimet, dhe theksoi se këto janë arritje të shumëpritura të dy çështjeve strategjike, të cilat edhe pse mbërrijnë në periudha të vështira, janë njohje e arritjeve të vendit, veçanërisht në tre vitet e fundit.

“Të dy vendimet janë një mesazh shumë i mirë për të gjithë në vend, por edhe për të gjithë rajonin. Vendimet e vështira dhe reformat e rëndësishme tregohet se respektohen dhe vlerësohen. U desh guxim dhe vizion politik për të arritur këto rezultate. Qeveria e udhëhequr nga Zaev, në një periudhë shumë të shkurtër kohore, arriti të zgjidhë problemet me fqinjët dhe të bëjë reforma të rëndësishme demokratike të brendshme”, tha Spasovski.

Në takimin me Ambasadorin Burns, Kryeministri Spasovski shprehu falënderimet e tij për Qeverinë dhe qytetarët e vendit për mbështetjen e madhe të Shteteve të Bashkuara në të dy proceset.

“Tani kemi një perspektivë të qartë dhe të ardhme të sigurt për të gjithë vendin, ne jemi të gatshëm të marrim përsipër detyrimet si anëtare e plotë e NATO-s. Ne po përgatitemi për negociata me BE-në, duam të jemi të suksesshëm dhe të shpejtë. Bisedimet janë një shans për të sjellë në shtëpi vlerat evropiane dhe të reformojnë institucionet tona, e cila u sjell dobi të gjithë qytetarëve”, tha Spasovski në takim.

U diskutua gjithashtu për administrimin e situatës së koronavirusit. Spasovski tha se qeveria është në seancë të vazhdueshme për këtë temë dhe po merr të gjitha përpjekjet e nevojshme dhe maksimale, ndër të cilat përparësia më e lartë është mbështetja dhe forcimi i sistemit shëndetësor për të ruajtur shëndetin dhe jetën e qytetarëve.

Ambasadorja Burns uroi qeverinë se si trajton koronavirusin. Ajo theksoi komunikimin e qeverisë për të gjitha aktivitetet dhe masat në lidhje me këtë temë, si dhe transparencën dhe gjithëpërfshirjen e vendimmarrjes.

Në lidhje me këtë, Kryeministri Spasovski theksoi se vendosja e gjendjes së jashtëzakonshme i dha Qeverisë fleksibilitet dhe mundësi më të madhe për hartimin e zgjidhjeve, dhe solli disiplinë më të madhe në administratë dhe popullatë.

Në të njëjtën kohë, tha Spasovski, qeveria është plotësisht e përkushtuar të sigurojë mbështetje për ekonominë dhe uljen e efekteve të dëmshme ekonomike nga pandemia, duke shtuar se po bëhen kufizime dhe shkurtime në të gjitha shpenzimet joproduktive të sektorit publik, dhe do të jepet një paketë e madhe e masave për të mbështetur sektorin privat. FLAKA

Desk
By Desk 26 Mars, 2020 21:49