Spasovski: Donatorët duhet të përqendrohen në nevojat e sistemit shëndetësor

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 4, 2020 21:56

Spasovski: Donatorët duhet të përqendrohen në nevojat e sistemit shëndetësor

Të gjithë profesionistët e shëndetit t’i mbajnë paisjet, për të mbrojtur veten dhe të gjithë rreth tyre. Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor po intensifikon kontrollet mbi respektimin e masave shëndetësore, apelon Kryeministri Oliver Spasovski përmes profilit të tij në Facebook, duke deklaruar se Shtabi i Përgjithshëm i Krizave të Koordinimit sot diskutoi, ndër të tjera, mbrojtjen e punëtorëve mjekësorë dhe sigurinë, kushtet për mbrojtjen e tyre maksimale, përcjell FLAKA.

“Punëtorët tanë shëndetësorë punojnë për të mbrojtur qytetarët tanë. Ata janë në ballë të luftës kundër koronavirusit. Mbrojtja e tyre është përparësi. Që nga fillimi i krizës, Ministria e Shëndetësisë ka prezantuar protokolle për mbrojtjen e punonjësve shëndetësorë, këto janë protokolet për mbrojtje në 3 gradë me sqarime të hollësishme për të gjitha institucionet e shëndetit publik në vend, dhe ata e dinë që duhet të veprojnë ndaj tyre”, shkruan Spasovski.

Ai u rekomandon të gjithë donatorëve që të ridrejtojnë dhurimet e tyre për nevojat e sistemit shëndetësor dhe punonjësve shëndetësorë që punojnë për të mbrojtur dhe trajtuar qytetarët tanë.

“Kjo është një thirrje për të gjithë qytetarët tanë: Si kurrë më parë, ne kemi nevojë për ndihmën e të gjithë profesionistëve të shëndetit. Le t’i ndihmojmë ata që të jenë në gjendje të na ndihmojnë duke respektuar masat dhe rekomandimet që vijnë prej tyre”, tha Spasovski në një postim në Facebook. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 4, 2020 21:56