Spasovski: Të dyja palët nuk janë të kënaqura me Marrëveshjen e Prespës, është vetëm një zgjidhje kompromisi

Spasovski: Të dyja palët nuk janë të kënaqura me Marrëveshjen e Prespës, është vetëm një zgjidhje kompromisi

Oliver Spasovski në TV 21 tha se qytetarët janë të orientuar drejt BE-së dhe NATO-s që u dëshmua nga referendumi, por ai thotë se Marrëveshja e Prespës ka arritur një kompromis sepse të dyja palët nuk janë të kënaqur me rezultatet përfundimtare, përcjell FLAKA.

“Kur bëhet fjalë për realizim të interesave nacional, është arritja e kompromisit me këtë kontekst dekadësh që e kemi me Greqinë. Pë atë kontest u gjet mënyrë që të shfuqizohet, u gjetë kompomis, që nënkupton se të dyja palët nuk janë të kënaqura që është arritur deri në fund, por kemi kompromis i cili mund të ndihmojë Republika e Maqedonisë të shkojë para. Dhe rezultatet e referendumit mbi 90% që deklaruan se janë për mbështetjen e Republikës së Maqedonisë në rrugën drejt BE-së dhe NATO-s duke mbështetur marrëveshjen me Greqinë, është diçka që tregon se qytetarët janë të orientuar drejt BE-së”, tha Spasovski. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 11 Tetor, 2018 22:14

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.