Spitalet mbushen me shpejtësi – Gjithsej 452 pacientë janë të hospitalizuar

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2020 21:39

Spitalet mbushen me shpejtësi – Gjithsej 452 pacientë janë të hospitalizuar

Numri i madh i pacientëve të rinj po u bën më shumë presion spitaleve në vend, përcjell FLAKA.

Gjithsej 452 pacientë janë të shtruar në spitalet në vend.

Sipas informacionit nga Ministria e Shëndetësisë, 11 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në 24 orët e fundit. Gjithsej 95 pacientë u shtruan në spital. Ka 65 pacientë me mbështetje të oksigjenit, asnjë pacient me ventilim mekanik.

Nuk ka asnjë informacion mbi pranimet e pacientëve në spitalin modular.

9 fëmijë dhe 9 nëna pozitive për covid-19, dhe 1 nënë e dyshuar për virusin u shtruan në spital në Kozle.

Në “8 Shtatori” ka të pranuar shtatë pacientë, dhe gjithsej 46 pacientë janë të shtruar në spital. 3 pacientë janë në aparat respirator.

34 pacientë janë të shtruar në spitalin në Manastir, dhe 51 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 207, pozitivë dhe të dyshimtë ndaj Kovid-19, u shtruan në spital në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë dhe Koçan.

I pyetur se si sistemi shëndetësor do të trajtojë mungesën e mjekëve dhe personelit mjekësor të departamenteve të sëmundjeve infektive në të gjithë vendin, Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe u përgjigj se ky problem është kapërcyer që nga fillimi i krizës me sistemin e rotacionit të mjekëve dhe personelit mjekësor nga departamentet e tjera.

“Mjekët, internistët, infektologët dhe infermierët janë në sistemin e rotacionit, si nga klinikat në Spitalin e Sëmundjeve Infektive në Shkup dhe spitalin në Kozle, ashtu edhe nga një spital i përgjithshëm në një tjetër në të gjithë vendin. Në një periudhë të caktuar që kemi pasur, disa muaj më parë kemi pasur një situatë të ngjashme, kur repartet ishin pothuajse të mbipopulluara dhe tani ekziston vërtet një presion i madh për të pranuar pacientë në spitalin në Strumicë, më tej në Kumanovë dhe Manastir ka vende të lira si dhe në Gostivar. Kapacitetet në spitalin e Kavadarit janë të plota, tashmë nga dje ka dy pacientë të shtruar atje”, tha Filipçe.

Ai vuri në dukje se është në koordinim të përditshëm me menaxhimin e spitaleve dhe menaxhohen situatat, dhe bëhen analiza të përditshme dhe në bazë të tyre bëhet sistemi i mobilizimit të stafit mjekësor.

Sot ka një rekord mbi të gjitha të dhënat në numrin e pacientëve, 594 aste të reja, dhe vetëm në Shkup janë 303 të infektuar të rinj. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2020 21:39