SPOGJ: Qeveria fillimisht pranoi propozimin tonë për pagën dhe më pas doli me të vetin

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Maj, 2023 22:25

SPOGJ: Qeveria fillimisht pranoi propozimin tonë për pagën dhe më pas doli me të vetin

Sindikata e punëtorëve në administratën e organeve të drejtësisë dhe shoqatave të qytetarëve (SPOGJ) nuk e di se cili është propozimi i Qeverisë për rritjen e pagave në sektorin publik, përcjell FLAKA.

“Qeveria fillimisht e pranoi propozimin e sindikatës, e më pas doli se ka dalë me propozimin e saj që rritjet të fillojnë nga marsi i vitit të ardhshëm”, tha Tërpe Deanoski, kryetar i SPOGJ-it në TV21.

Ai tha se ende nuk kanë një përgjigje se kur do të miratohet marrëveshja kolektive dhe se pagat e shumicës së të punësuarve në sektorin publik prej vitesh janë minimale.

“Zëvendëskryeministri Fatmir Bytyqi na befasoi pozitivisht kur tha se pranojnë propozimin e sindikatës. Fatkeqësisht, rezulton se ai nuk e pranon. Nuk e di si e sheh Bytyqi që propozimi i qeverisë është i mirë. Qeveria thotë të nënshkruajë një marrëveshje për të marrë rritjen e parë nga marsi i vitit të ardhshëm dhe që kjo të mos ndodhë tani dhe menjëherë, por në një periudhë pesëvjeçare. Nuk e kuptova deklaratën të jem i sinqertë, nuk e kuptova si e bëri matematikën. Dhe kështu askush nuk do të ndjejë përfitim nëse ne nuk e zgjidhim problemin tani”, tha Deanoski.

Ai shtoi se nuk e kanë parë propozimin e qeverisë, edhe pse në mbledhjen e këshillit socio-ekonomik është rënë dakord që ministri i Financave Fatmir Besimi të bëjë një simulim të propozimit.

“Në sektorin publik nuk ka njerëz që janë të kënaqur me pagën”, tha Deanoski. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Maj, 2023 22:25