Stoillkovski: Ky regjistrim është një projekt politik, jo një operacion i rëndësishëm statistikor

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 21:14

Stoillkovski: Ky regjistrim është një projekt politik, jo një operacion i rëndësishëm statistikor

Zëdhënësi i VMRO-DPMNE, Naum Stoillkovski në emisionin 24 Analiza kritikoi punën e qeverisë, duke e quajtur atë rashomonijada, përcjell FLAKA.

“Nuk funksionon dhe as nuk financon asgjë”, tha Stoillkovski.

Ai i kujtoi qeverisë për premtimet e parealizuara të koalicionit LSDM në rajonet e planifikimit të zhvillimit të tilla si hekurudha, autostrada Prilep-Manastir për Shkup dhe ngrohja qendrore e papërmbushur për atë rajon.

“Ju vini nga rajoni i planifikimit të Pellagonisë dhe ju si një koalicion i premtoni qytetarëve se do të sillni zhvillim në atë rajon. Më tregoni nëse është ndërtuar hekurudha apo autostrada Prilep-Manastir në Shkup, dhe as ngrohja nuk është bërë pasi premtimi më i madh nuk është realizuar”, kritikoi Stoillkovski, Ministrin e Vetëqeverisjes Lokale, Milevski.

Stoillkovski thotë se në planin për vitin 2020 ministria nuk ka realizuar disa nga premtimet për vitin e kaluar, kështu që kur të ktheheni në Manastir çfarë do t’u thoni qytetarëve që i keni realizuar – pyeti Stoillkovski, Ministrin Milevski.

Lidhur me ligjin e regjistrimit, Stoillkovski tha se rezultati i këtij regjistrimi nuk do të njihej. Sipas tij, e vërteta është në informacionin nga komisioni ku u diskutuan ndryshimet dhe asnjë amendament nuk u pranua, tha ai.

“Ky regjistrim është një operacion i rëndësishëm statistikor. Ajo që po shtyhet tani nuk është absolutisht një operacion i tillë, por një projekt politik, qëllimin e të cilit ata e dinë. Legaliteti është sjellë nga ligji mbi metodologjinë dhe ky regjistrim nuk e përmban atë”, tha Stoillkovski.

Ai theksoi se vetëm ata që jetojnë në Maqedoni kanë nevojë për regjistrim, dhe jo regjistrim të shtetësisë. FLAKA

 

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 21:14