Stojanovska: Zaev me Bullgarinë nënshkruajti marrëveshje e cila na sjellë probleme

Redaksia
By Redaksia 2 Dhjetor, 2020 21:57

Stojanovska: Zaev me Bullgarinë nënshkruajti marrëveshje e cila na sjellë probleme

Që nga fillimi kur Zoran Zaev erdhi në pushtet në 2017, unë mendoj se veprimi i parë që bëri ishte nënshkrimi i Marrëveshjes me Bullgarinë, e cila paralajmëruam se nuk ishte një marrëveshje e fqinjësisë së mirë, por një marrëveshje që do të hapte një numër problemesh, dhe këtu doli se ishte ashtu, thotë deputetja Dafina Stojanoska nga VMRO-DPMNE, në Top Tema në TV Telma, përcjell FLAKA.

Stojanoska thotë se marrëveshja pasi lë një mundësi për të negociuar gjuhën maqedonase, historinë dhe pakicën maqedonase.

“Doli se jo Greqia, por fqinji lindor Bullgaria po bllokon Maqedoninë në rrugën drejt Bashkimit Evropian, dhe pse, për shkak të kësaj, marrëveshja që u nënshkrua ishte e tillë, dmth ajo dha mundësinë për të negociuar atë histori, për të negociuar gjuhën, për të negociuar për popullin maqedonas, për pakicën maqedonase në Bullgari”, tha ajo.

Stojanoska shtoi se qeveria dhe deputetët po ikin nga përgjigjet dhe përballen me opozitën dhe kjo është arsyeja pse ata duhet të japin dorëheqjen sepse, siç tha ai, kjo marrëveshje është një humbje për Maqedoninë.

“Na shqetëson më shumë sepse nuk ka përgjigje, qeveria nuk vjen në parlament, deputetët nga qeveria nuk duan të diskutojnë këtë temë që do të thotë se kur diçka u fshihet njerëzve është shumë shqetësuese, dhe ne shohim sjelljen e qeverisë, dhe për këtë arsye mendoj se ata jo vetëm që kanë përgjegjësinë por duhet menjëherë të japin dorëheqjen sepse kjo është një humbje për Maqedoninë”, theksoi Stojanoska. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 2 Dhjetor, 2020 21:57