Stojkov: Bullgaria është në presion të madh

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 21 Janar, 2022 21:59

Stojkov: Bullgaria është në presion të madh

Kryetari i partisë “OMO Ilinden-Pirin”, Stojko Stojkov vlerëson se zgjidhja me Bullgarinë është në presion të madh ndaj fqinjit tonë lindor.

“Bullgaria është nën një presion të madh dhe do të jetë më i madh, sepse ndryshe nga Greqia, e cila e bllokoi Maqedoninë në një kohë kur ishte e përshtatshme që një pjesë e Evropës të mos përhapej, e një pjese tjetër nuk i interesonte. Tani është koha kur Evropa dhe Shtetet e Bashkuara janë shumë të interesuara që Maqedonia të anëtarësohet”, tha Stojkov në emisionin “Trilling”.

Stojkov është kategorik se bllokada bullgare nuk do të zgjasë shumë, por autoritetet e Maqedonisë duhet të tregojnë këmbëngulje.

Sipas tij, problemi në dialog vjen nga Sofja dhe është injoruar nga pala e Maqedonisë së Veriut./Telegrafi/

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 21 Janar, 2022 21:59