Superliga kërcënon UEFA-n, gati padia për dëmshpërblim

Drin Zenku
Publikuar nga Drin Zenku 7 Shkurt, 2024 17:31

Superliga kërcënon UEFA-n, gati padia për dëmshpërblim

Pas fitores para Gjykatës së Drejtësisë dhjetorin e kaluar, Superliga ka nisur krijimin e një turneu të ri (pjesërisht të ndryshëm nga ai i shpallur në prill 2021) por jo vetëm kaq. Po, sepse A22, kompania që synon të sfidojë UEFA-n, po shkon më tej dhe po vlerëson nëse do të ngrejë një padi maksimale kundër organit më të lartë evropian të futbollit. Kërkesa për dëme në fjalë mund të arrijë në 3.6 miliardë euro. Një shumë shumë e konsiderueshme.

Arsyeja? Vonesa në interpretimin konkret të asaj që u prezantua gati 3 vite më parë sipas asaj që zbulon “Calcio e Finanza”. Vonesa për shkak të qëndrimit të mbajtur nga UEFA, e cila besonte se kishte një monopol në sferën organizative të garave të futbollit në Evropë.

Huaja e rënë dakord me JP Morgan (dhe nuk u disbursua kurrë), të ardhurat e humbura nga të drejtat televizive, nga reklamat dhe të ardhurat e stadiumit: gjithçka shkoi në tym dhe sipas Superligës, UEFA do të ishte absolutisht përgjegjëse për të gjitha këto. Prandaj synimi për të paditur mbi 3 miliardë euro. Një shifër rekord që do të bëhej dyshifrore nëse projekti nuk do ta shihte kurrë dritën.

Drin Zenku
Publikuar nga Drin Zenku 7 Shkurt, 2024 17:31

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare