Back to homepage

Etiketë "Весна Бендевска"

Само еден Бугарин во Македонија се пожалил на дискриминација

Само еден Бугарин во Македонија се пожалил на дискриминација

Минатата година до Државната комисија за спречување и заштита од дискриминација бил доставен само еден поднесок за дискриминација поради бугарско самочувство. Претседателката на Комисијата, Весна Бендевска изјави дека институцијата има високо ниво на самостојност и е важна во моментов, поради

Read Full Article