Back to homepage

Etiketë "Конгресот на САД"

Конгресот на САД ќе носи резолуција за славење на македонскиот јазик и наследство

Конгресот на САД ќе носи резолуција за славење на македонскиот јазик и наследство

Во Конгресот на САД е покрената резолуција за прогласување на септември 2022 за „Месец на македонското американско наследство“ и за славење на македонскиот јазик, историја и култура на македонските Американци и нивниот „неверојатен придонес“ за Соединетите Американски Држави. Она што

Read Full Article