Back to homepage

Etiketë "МЗ"

МЗ: 54% од новите случаи и 98% од хоспитализираните се невакцинирани

МЗ: 54% од новите случаи и 98% од хоспитализираните се невакцинирани

Завакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 16.12.2021 на територија на државата 64.963 граѓанин, се позитивни од тестирани на Ковид 19,

Read Full Article