Back to homepage

Etiketë "Чешка"

Русија повторно пушти нафта за Унгарија, Чешка и Словачка

Русија повторно пушти нафта за Унгарија, Чешка и Словачка

Рускиот државен монопол „Транснефт“ го рестартира протокот на нафта низ јужниот крак на гасоводот „Дружба“, објави новинската агенција РИА, цитирајќи го помошникот претседател на „Транснефт“, Игор Дјомин. Пумпите работат. Тие беа вклучени во 16:00 часот (13:00 часот по Гринич) – изјави

Read Full Article