Back to homepage

Etiketë "Administrata publike"

Do të rritet përqindja e punësimit të shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut, nga 24.3% në 31.5%

Do të rritet përqindja e punësimit të shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut, nga 24.3% në 31.5%

Ministria e Shoqërisë Informative dhe Administratës, sipas të dhënave të censusit të fundit, ka llogaritur se përqindja e shqiptarëve të punësuar në nivel shtetëror duhet të rritet, nga 24.3% në 31.5%, përcjell TV21. Sipas të dhënave të publikuara nga SDK.mk,

Read Full Article
RMV, ligjet e administratës publike ndryshojnë ngadalë

RMV, ligjet e administratës publike ndryshojnë ngadalë

Ligjet që rregullojnë punën e administratës publike ekzistojnë dhe kanë qenë objekt dhe ende janë objekt ndryshimesh, shtesash apo ndryshimesh të pjesshme. Megjithatë, këto përmirësime në zgjidhjet ligjore janë më të ngadalta se sa pritej, thuhet në Raportin e Metamorfozisit për reformat

Read Full Article
A do të përshpejtohet procesi i e-shërbimeve?

A do të përshpejtohet procesi i e-shërbimeve?

Nëpërmjet platformës së ndërveprimit, tashmë janë lidhur gjykatat me MPB-në, Prokurorinë Publike, Drejtorinë Doganore, Regjistrin Qendror, KSHZ-në, Drejtorinë e Policisë Financiare, Drejtorinë e Inteligjencës Financiare, KSHPK-në dhe MNAV-në – Agjencinë për Aviacionin Civil. Në platformën e ndërveprimit janë përfshirë 39 institucione,

Read Full Article