Back to homepage

Etiketë "Administrata"

Do të rritet përqindja e punësimit të shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut, nga 24.3% në 31.5%

Do të rritet përqindja e punësimit të shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut, nga 24.3% në 31.5%

Ministria e Shoqërisë Informative dhe Administratës, sipas të dhënave të censusit të fundit, ka llogaritur se përqindja e shqiptarëve të punësuar në nivel shtetëror duhet të rritet, nga 24.3% në 31.5%, përcjell TV21. Sipas të dhënave të publikuara nga SDK.mk,

Read Full Article
Si deri te shërbime më efikase të administratës?

Si deri te shërbime më efikase të administratës?

Një nga elementët e një administrate të mirë, të reformuar të pranuar nga OECD dhe BE është edhe çështja e ofrimit të shërbimeve ndaj qytetarëve dhe personave juridikë, biznesit, gjegjësisht ndërtimi i një administrate që synon nevojat e qytetarëve, e cila do

Read Full Article
Vlerësimi i administratës vetëm në letër

Vlerësimi i administratës vetëm në letër

Vlerësimi i punës së administratës publike rregullohet në përgjithësi me Ligjin për marrëdhëniet e punës, më detajisht me Ligjin për nëpunësin administrativ (LNA) dhe në masë më të vogël me Ligjin për të punësuarit publikë (LPP), thuhet në Raportin e “Metamorfozis” për

Read Full Article
Sektori Publik: 132.088 të punësuar në 1.346 institucione

Sektori Publik: 132.088 të punësuar në 1.346 institucione

Në Sektorin Publik në Maqedoninë e Veriut ka 132.000 të punësuar, prej të cilëve 73.58% janë maqedonas kurse 20.35% – shqiptarë, ka deklaruar Ministri për Shoqëri Informatike dhe Administratë, Admirim Aliti duke prezantuar Raportin e të punësuarve për vitin 2021.

Read Full Article