Back to homepage

Etiketë "Analiza"

Analiza: Po formësohet lista e zezë amerikane në Maqedoninë e Veriut. A do të ketë edhe emra të tjerë?

Analiza: Po formësohet lista e zezë amerikane në Maqedoninë e Veriut. A do të ketë edhe emra të tjerë?

Gjatë dy diteve te fundit u bë e ditur që në listën e zezë amerikane u përfshinë një person fizik dhe një person juridik nga Maqedonia e Veriut, shkruan Flaka Media. Ndërkohë që me 20 qershor u bë e ditur

Read Full Article
Kremlini i copëtuar nga propaganda e vete

Kremlini i copëtuar nga propaganda e vete

Pasojat e zhvillimit të fundit në Ukrainë për Kremlinin janë ende të paqarta, por ekspertët thonë se nëse kundërofensiva ukrainase vazhdon me të njëjtin ritëm, do të jetë gjithnjë e më e vështirë për Putinin të paraqitet si strateg i

Read Full Article
Komisioni Evropian konstati “kërcënimet në rritje nga dezinformatat” në Maqedoninë e Veriut

Komisioni Evropian konstati “kërcënimet në rritje nga dezinformatat” në Maqedoninë e Veriut

Dezinformatat në internet në vendin tonë po përhapen me shpejtësi dhe të tilla janë gjithnjë e më shumë. Komisioni Evropian gjithashtu shprehu shqetësim për këtë çështje në Raportin e fundit për vitin 2022 mbi progresin e Maqedonisë së Veriut në rrugën e

Read Full Article
Freedom House: Rusia me rënien më të madhe në lirinë e internetit – ka bllokuar mbi 5000 uebfaqe

Freedom House: Rusia me rënien më të madhe në lirinë e internetit – ka bllokuar mbi 5000 uebfaqe

Rusia ka rënien më të madhe në lirinë e internetit që kur Kremlini rriti përpjekjet e tij për të mbytur opozitën dhe për të heshtur mediat e pavarura në vazhdën e pushtimit të paligjshëm dhe të paprovokuar të Ukrainës, thuhet

Read Full Article
Ministria e Bujqësisë një muaj nuk mund të rikuperohet nga sulmi i hakerëve rus

Ministria e Bujqësisë një muaj nuk mund të rikuperohet nga sulmi i hakerëve rus

Sulmi i ashpër i hakerëve nga grupi rus BlackByte ka paralizuar disi punën e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave. Disa punonjës të MBPEU dëshmuan për Vërtetmatësin se nuk kishin qasje në internet në ministri, adresat elektronike të

Read Full Article