Back to homepage

Etiketë "Analizë"

“Letërnjoftimi” i ndërmarrjeve publike – borxhet dhe numri i të punësuarve!

“Letërnjoftimi” i ndërmarrjeve publike – borxhet dhe numri i të punësuarve!

Në vend ka 149 ndërmarrje publike në nivel lokal dhe qendror nga sektorë të ndryshëm. Një pjesë e madhe e tyre janë zhytur në borxhe me miliona, kurse për shkak të krizës energjetike, ndërmarrjet publike komunale kanë paralajmëruar falimentimin –

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e pestë – fund)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e pestë – fund) Updated

Shqiptarët duhet ta kenë Akademinë e tyre Shkruan: Driton ZENKU Në një vend ku ndërthuret gënjeshtra dhe pseudoshkenca, nuk ka vend edhe për faktet dhe shkencë të mirëfilltë. As që mund të jenë në kohezion dhe në një tavolinë gjuha

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e katërt)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e katërt) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Edhe 32 vite më pas, Akademia e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë së Veriut, ende  ka recidive nga sistemi i kaluar monist, e që vështirë tejkalojnë amzën e të mbeturit në shërbim të politikës ditore. Po cili

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e tretë)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e tretë) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Maqedonisë duhet të jetë vetëm e maqedonasve dhe se shqiptarët duhet të themelojnë Akademinë e tretë përskaj Akademive në Shqipëri e Kosovë. Ky është qëndrimi i Katica Qullavkova, anëtare e

Read Full Article
Pesë milionë euro janë shpenzuar nga institucionet për lidhjen e marrëveshjeve autoriale në 4 vitet e fundit

Pesë milionë euro janë shpenzuar nga institucionet për lidhjen e marrëveshjeve autoriale në 4 vitet e fundit

Sekretariati i Përgjithshëm i Qeverisë ka paguar të paktën 2.4 milionë euro, nga viti 2017 deri në fund të vitit 2021 për marrëveshjet për të drejtat e autorit. Paratë u paguan individëve për të marrë pjesë në mbledhjet e qeverisë

Read Full Article