Back to homepage

Etiketë "Bullgaria"

Bullgaria ka shpallur tender për një pjesë të autostradës drejt kufirit me Maqedoninë e Veriut

Bullgaria ka shpallur tender për një pjesë të autostradës drejt kufirit me Maqedoninë e Veriut

Agjencia qeveritare bullgare “Infrastruktura rrugore” njoftoi se sot ka shpallur tender publik për zgjedhjen e kontraktorit për përpunimin e projektit ideor-teknik me orar të detajuar – plan për parcelën për ndërtimin e autostradës “Gueshevë-Dupnicë”. Siç njofton korrespondenti i MIA-s nga

Read Full Article
“Me deklaratën unilaterale Bullgaria kërkon mënyrë për të mos thënë se e njeh gjuhën maqedonase”

“Me deklaratën unilaterale Bullgaria kërkon mënyrë për të mos thënë se e njeh gjuhën maqedonase”

Me deklaratën unilaterale lidhur me gjuhën maqedonase, Bullgaria gjegjësisht e shpiki “një formulë artificiale” me të cilën bëhet përpjekje “për të mos thënë se e njeh gjuhën maqedonase” dhe me këtë u krijua barrierë në marrëdhëniet midis dy vendeve, vlerëson

Read Full Article
SHBA negociata me Bullgarinë për ta zgjidhur kontestit me Maqedoninë e Veriut

SHBA negociata me Bullgarinë për ta zgjidhur kontestit me Maqedoninë e Veriut

“SHBA në baza dypalëshe bisedojnë me Bullgarinë dhe Maqedoninë e Veriut për të zgjidhur kontestin në mes tyre, pasi është koha që Shkupi dhe Tirana t’i fillojnë negociatat për anëtarësim në BE”. Kështu theksojnë nga Departamenti Amerikan i Shtetit. Sekretari

Read Full Article
MPJ-Sofje: E njoftojmë Maqedoninë e Veriut se propozimet e tyre janë të papranueshme

MPJ-Sofje: E njoftojmë Maqedoninë e Veriut se propozimet e tyre janë të papranueshme

Ministria e Punëve të Jashtme në Bullgari në një deklaratë për BGNS ka komentuar deklaratat e ministri të Punëve të Jashtme në vend, Bujar Osmani se ekziston dokument për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë, dhe se i njëjti pritet të

Read Full Article
Bullgaria prej sot nuk kërkon certifikata vaksinimi për shtetasit e Maqedonisë

Bullgaria prej sot nuk kërkon certifikata vaksinimi për shtetasit e Maqedonisë

Bullgaria nga dita e sotme nuk do të kërkoj certifikata digjitale të vaksinimit për Kovid-19 nga qytetarët e Maqedonisë së Veriut dhe të disa shteteve tjera që hyjnë në territorin bullgar. Sipas njoftimit, personat që vijnë nga Republika e Maqedonisë

Read Full Article