Back to homepage

Etiketë "DASH"

DASH inkurajon Shkupin dhe Sofjen të vazhdojnë dialogun e mosmarrëveshjeve

DASH inkurajon Shkupin dhe Sofjen të vazhdojnë dialogun e mosmarrëveshjeve

Një zëdhënës i Departamentit të Shtetit thotë se Shtetet e Bashkuara mbështesin fuqishëm integrimin e plotë të Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian dhe inkurajojnë qeveritë e Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë që të vazhdojnë dialogun dypalësh për të zgjidhur

Read Full Article
Alarmi nga DASH: RMV patjetër ta kufizojë implikimin e politikës në gjyqësor!

Alarmi nga DASH: RMV patjetër ta kufizojë implikimin e politikës në gjyqësor!

SHBA-të do të vazhdojnë të mbështesin qeveritë, partnerët e shoqërisë civile, mediat e pavarura dhe qytetarët në luftën kundër krimit të organizuar dhe çrrënjosjen e korrupsionit – kanë thënë nga press-shërbimi i Departamentit Amerikan të Shtetit, në pyetjen e Zërit

Read Full Article
DASH: Sanksionet, mjet për të çrrënjosur korrupsionin në Ballkanin Perëndimor

DASH: Sanksionet, mjet për të çrrënjosur korrupsionin në Ballkanin Perëndimor

Sanksionet janë një mjet i rëndësishëm për të çrrënjosur korrupsionin në shtetet e Ballkanit Perëndimor, tha zëdhënësi i Departamentit amerikan të Shtetit, Ned Price. Ai këto komente i bëri pasi më 26 shtator, Departamenti amerikan i Thesarit vendosi sanksione ndaj

Read Full Article
“Ishit në Kiev, mirë se erdhët”, DASH publikon pjesë të takimit Blinken-Osmani

“Ishit në Kiev, mirë se erdhët”, DASH publikon pjesë të takimit Blinken-Osmani

Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar pamje nga takimi i djeshëm i DASh me delegacionin e Maqedonisë së Veriut për Dialogun Strategjik të kryesuar nga ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani. Në pjesën hyrëse sekretari amerikan i shtetit, Antony

Read Full Article
Raporti i DASH për liritë fetare në Maqedoni: Disa problematika janë tejkaluar, disa duhet të zgjidhen

Raporti i DASH për liritë fetare në Maqedoni: Disa problematika janë tejkaluar, disa duhet të zgjidhen

Sekretari amerikan i Shtetit Anthony Blinken prezantoi dje raportin e rregullt vjetor të Departamentit të Shtetit për lirinë fetare në botë. Seksioni për Maqedoninë thotë se kushtetuta e vendit ndalon diskriminimin fetar dhe parasheh lirinë e besimit dhe shprehjes fetare.

Read Full Article