Back to homepage

Etiketë "Dezinfo"

“EU vs Disinfo”: Si Kremlini fabrikon arsyet për pushtimin e Ukrainës

“EU vs Disinfo”: Si Kremlini fabrikon arsyet për pushtimin e Ukrainës

“EU vs Disinfo”, shërbimi BE-së për luftë kundër dezinformimit dhe manipulimit që plasohen nga Moska zyrtare dhe agjentët e saj, ka publikuar një analizë të re të narrativave mbizotëruese të dezinformatave në lidhje me Ukrainën, të cilën po e transmetojmë të plotë.

Read Full Article
Propaganda ruse gjatë krizës politike në Maqedoni (2015) – dezinformata për „skenar ukrainas”

Propaganda ruse gjatë krizës politike në Maqedoni (2015) – dezinformata për „skenar ukrainas”

Analizë e dezinformatave dhe teorive konspirative për „skenarin ukrainas”, „revolucionin me ngjyra” dhe „Maidanin maqedonas” me të cilin propaganda ruse dhe aleatët e saj lokalë në vitin 2015 impononin narrativ për të justifikuar agresionin rus kundër Ukrainës dhe praktikat antidemokratike të

Read Full Article
Global Voices: Censorët rusë e bllokuan Ueb-faqen për ndihmë juridike OVD-Info

Global Voices: Censorët rusë e bllokuan Ueb-faqen për ndihmë juridike OVD-Info

OVD-Info, një organizatë ruse për ndihmë juridike dhe të drejtat e njeriut, më 25 dhjetor publiko se ueb-faqja e saj është bllokuar nga Roskomnadzor, rregullatori rus i internetit dhe medias, shkruan Global Voices, transmeton Portalb.mk Megjithëse regjistri shtetëror njoftoi se ueb-faqja është

Read Full Article
E vërteta e fotos me dy ushtarët që djegin flamurin shqiptar në Ukrainë dhe a po sponsorizohen fushata të urrejtjes etnike

E vërteta e fotos me dy ushtarët që djegin flamurin shqiptar në Ukrainë dhe a po sponsorizohen fushata të urrejtjes etnike

jë foto me protagonistë dy ushtarë që përdhosin flamurin shqiptar dhe në sfond ministrinë e Jashtme të Ukrainës, është publikuar pak javë më parë edhe nga disa portale në Shqipëri. Faktoje.al përmes disa mënyrave të thjeshta verifikimi, zbuloi një sërë elementësh që

Read Full Article
Partia politike pro-ruse “Rodina Makedonija” – dezinformata, teori konspirative dhe nxitje të urrejtjes

Partia politike pro-ruse “Rodina Makedonija” – dezinformata, teori konspirative dhe nxitje të urrejtjes

Partia proruse “Rodina Makedonija” ishte burim i keqinformimit për Ukrainën edhe para fillimit të pushtimit ushtarak nga Rusia. Më herët partia ka përhapur dezinformata që nxisin urrejtje ndaj NATO-s, BE-së, Marrëveshjes së Prespës, Covid-19 dhe vaksinimeve, regjistrimit dhe zgjedhjeve lokale.

Read Full Article