Back to homepage

Etiketë "Driton Zenku"

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e pestë – fund)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e pestë – fund) Updated

Shqiptarët duhet ta kenë Akademinë e tyre Shkruan: Driton ZENKU Në një vend ku ndërthuret gënjeshtra dhe pseudoshkenca, nuk ka vend edhe për faktet dhe shkencë të mirëfilltë. As që mund të jenë në kohezion dhe në një tavolinë gjuha

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e katërt)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e katërt) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Edhe 32 vite më pas, Akademia e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë së Veriut, ende  ka recidive nga sistemi i kaluar monist, e që vështirë tejkalojnë amzën e të mbeturit në shërbim të politikës ditore. Po cili

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e dytë )

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e dytë ) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Qasja e Akademisë së  Shkencave dhe Arteve të Republikës së Maqedonisë së Veriut vazhdon të jetë përjashtuese ndaj shqiptarëve edhe në 32 vite demokraci, krahas 23 viteve që funksiononte në kuadër të Ish Federatës Jugosllave në sistemin

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e parë)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e parë) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Fillimi i veprimtarisë së Akademisë së  Shkencave dhe Arteve të Republikës së Maqedonisë së Veriut daton jo më largë se 55 vjet më parë. Ky institucion u themelua nga Kuvendi i Maqedonisë në vitin 1967 si një

Read Full Article
Hisë o Vëlla, 21 vjet pa t’pa!

Hisë o Vëlla, 21 vjet pa t’pa! Updated

Shkruan: Driton ZENKU Ishte mëngjesi i 29 Korrikut – 2001 kur u shpërnda lajmi që e humbëm në fushëbetejë Hisën e lagjes. Lajm i trishtë. E humbëm njeriun fjalëpak që të paktë ishin njerëzit që e dinin se kishte braktisur

Read Full Article