Back to homepage

Tag "Fatmir Besimi"

Besimi-Gentiloni: Me kornizën e negociatave, reformat bëhen me dinamikë të përshpejtuar

Besimi-Gentiloni: Me kornizën e negociatave, reformat bëhen me dinamikë të përshpejtuar

Rеpublika e Maqedonisë së Veriut nuk tërhiqet nga zbatimi i reformave që do të rezultojë me integrim të plotë në BE, të cilat tani bëhen me dinamikë të përshpejtuar me hapjen e procesit të negociatave. Së bashku me KE-në përcaktohen

Read Full Article
Besimi: Kursimi i energjisë elektrike nga çdo individ dhe institucion

Besimi: Kursimi i energjisë elektrike nga çdo individ dhe institucion

Ministri i Financave, Fatmir Besimi, u bën thirrje të gjithëve të kursejnë, edhe pse institucionet publike dhe komunat vazhdojnë të shpenzojnë para për kosto joproduktive. Ai thotë se nuk do të jetë e lehtë të kalohet ky dimër, sepse Maqedonia

Read Full Article
Besimi: Vijojmë me politikat për ruajtjen e stabilitetit makroekonomik dhe fiskal

Besimi: Vijojmë me politikat për ruajtjen e stabilitetit makroekonomik dhe fiskal

Një nga prioritetet kryesore të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ministrisë së Financave është zbatimi i reformave lidhur me përkrahjen e zhvillimit stabil të sistemit financiar, me qëllim të ruajtjes së nivelit të lartë të stabilitetit makroekonomik

Read Full Article
Besimi: Digjitalizimi i Doganës ka rëndësi të madhe

Besimi: Digjitalizimi i Doganës ka rëndësi të madhe

Digjitalizimi i Doganës ka rëndësi të madhe për lehtësimin e tregtisë dhe përmirësimin e shërbimeve ndaj operatorëve ekonomikë. Me fillimin e procesit skrining, dixhitalizimi i doganës do të jetë jashtëzakonisht i rëndësishëm për marrjen raportit pozitiv në pjesën e politikave

Read Full Article
Spitali modular, Florim Besimi: E vërteta do del në shesh!

Spitali modular, Florim Besimi: E vërteta do del në shesh!

Seanca për rastin e djegies së spitalit modular në Tetovë është anuluar për më 14 tetor. Në seancë u paraqit vetëm Florim Besimi, ndërsa nuk u paraqitën edhe dy të akuzuarit tjerë Artan Etemi dhe Boban Vuçevski. Besimi ka deklaruar

Read Full Article