Back to homepage

Etiketë "Gjermania"

Nga fillimi i vitit dhe deri tani, 450 shtetas të Maqedonisë së Veriut u dëbuan nga Gjermania

Nga fillimi i vitit dhe deri tani, 450 shtetas të Maqedonisë së Veriut u dëbuan nga Gjermania Updated

Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria janë dy destinacionet kryesore të kthimeve të detyruara nga Gjermania në gjashtëmujorin e parë të vitit 2022. Në gjysmën e parë të vitit 2022 autoritetet gjermane kanë dëbuar rreth 6 200 të huaj nga Gjermania.

Read Full Article
Lufta në Ukrainë godet ekonominë gjermane

Lufta në Ukrainë godet ekonominë gjermane

Dërgesat industriale gjermane kanë rënë ndjeshëm në muajin mars, u tha në të dhënat e publikuar më 5 maj, teksa ekomonia gjermane është goditur nga pushtimi rus i Ukrainës. Dërgesat ranë për 4.7 për qind në mars, krahasuar me muajin

Read Full Article
Gjermania refuzon të paguajë me rubla gazin natyror

Gjermania refuzon të paguajë me rubla gazin natyror

Gjermania ka bërë thirrje se do të pranojë që të paguajë për gazin rus në rubla dhe nuk ka plane të tilla në të ardhmen pasi kërkon pavarësinë energjetike. Ministri Federal gjerman i Financave, Christian Lindner u shpreh se autoritetet

Read Full Article
Rusia kërcënon Gjermaninë me mbylljen e rubinetit të gazit

Rusia kërcënon Gjermaninë me mbylljen e rubinetit të gazit

Rusia ka kërcënuar hapur me mbylljen e rubinetin e gazit për Gjermaninë përmes bllokimit të furnizimit përmes Nord Stream 1. “Ne kemi të drejtë të plotë të vendosim masa “si pasqyrë” dhe të lëshojmë një embargo”, deklaroi zëvendëskryeministri rus, Aleksander

Read Full Article
Gjermani: Priten lehtësime për procedurën e bashkimit familjar

Gjermani: Priten lehtësime për procedurën e bashkimit familjar

Bashkimi familjar në Gjermani aktualisht paraqet shumë probleme. Por planet e koalicionit të ri qeveritar gjerman pritet të çojnë në zvogëlimin e kohës së pritjes për marrjen e vizës. Që nga hyrja në fuqi e Rregullores së Ballkanit Perëndimor, mijëra

Read Full Article