Back to homepage

Etiketë "Kuvendi"

Paralajmërimi i VMRO-DPMNE. A do të fillon nesër bllokada aktive e kuvendit?

Paralajmërimi i VMRO-DPMNE. A do të fillon nesër bllokada aktive e kuvendit?

Afati i dhënë nga VMRO-DPMNE për fillimin e bisedimeve për zgjedhjet e parakohshme skadon sot, dhe nëse nuk ka marrëveshje për lidership për këtë çështje, opozita nga nesër ka paralajmëruar bllokadë aktive të Kuvendit. Kryeministri Dimitar Kovaçevski dje ishte i

Read Full Article
Dhjetëra ligje ‘peng’ i mosfunksionimit të Kuvendit

Dhjetëra ligje ‘peng’ i mosfunksionimit të Kuvendit

Dhjetëra projektligje nuk po mund të miratohen për shkak të mosfunksionimit të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut. Projektligjet që nuk janë miratuar përfshijnë sfera të ndryshme nga ekonomia, infrastruktura, sfera sociale, pastaj emërimet në shumë institucione, përfshirë edhe zgjedhjen e

Read Full Article
Kuvendi e miratoi ligjin për pagën minimale

Kuvendi e miratoi ligjin për pagën minimale

Me 90 Vota “për”, asnjë  “kundër”, dhe asnjë “të përmbajtur”, Kuvendi e miratoi ligjin për pagën minimale. Pas këtij vendimi, të gjithë qytetarët që marrin paga minimale, nga muaji prill, pagën e muajit mars do ta marrin në vlerë prej

Read Full Article
Sot deputetët pritet të debatojnë për ndryshimet e Ligjit për pagën minimale

Sot deputetët pritet të debatojnë për ndryshimet e Ligjit për pagën minimale

Në Kuvend sot duhet të vazhdojë debati për Propozim-ndryshimet e Ligjit për pagën minimale. Kjo është dita e tretë e debatit në Kuvend. Me këtë zgjidhje ligjore, paga minimale prej marsit duhet të rritet në 18.000 denarë nga ato 15.200

Read Full Article
A do të ratifikohet Marrëveshja për bashkëpunim në fushën e turizmit me Kosovën?

A do të ratifikohet Marrëveshja për bashkëpunim në fushën e turizmit me Kosovën?

Në Kuvend sot seanca do të mbajnë komisionet për politikë të jashtme, për sistem politik dhe marrëdhënie mes bashkësive, për financim dhe buxhet, për transport, lidhje dhe ekologji dhe Komisioni për kulturë. Propozim Ligji për ratifikimin e Marrëveshjes për bashkëpunim

Read Full Article