Back to homepage

Etiketë "LSM"

LSM kërkon dorëheqjen e këtij drejtori!

LSM kërkon dorëheqjen e këtij drejtori!

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë (LSM) i kërkon u.d. drejtor i Ndërmarrjes Publike “Ujësjellësi dhe kanalizimi”, Marijanço Mitovski që të japë dorëheqje. Sipas LSM-së, Mitovski ligjërisht nuk guxon të jetë bartës i funksioneve publike sepse ndaj tij ka aktgjykim për

Read Full Article
Sindikatat kërcënojnë: Shteti do të ngelet pa punëtorë

Sindikatat kërcënojnë: Shteti do të ngelet pa punëtorë Updated

Rrogë jetese, jo minimale, u thanë autoriteteve sindikatat dhe organizatat joqeveritare në panairin e gjashtë të tekstilit nga qendra e tekstilit në vend. Ata kanë nënshkruar edhe një deklaratë, me të cilën kërkojnë ndryshimin e formulës për krijimin e pagës

Read Full Article
LSM ngritë padi kundër Qeverisë. Ja shkaku!

LSM ngritë padi kundër Qeverisë. Ja shkaku! Updated

Lidhja e sindikatave të Maqedonisë (LSM) si sindikatë përfaqësuese në nivel kombëtar si nivel kombëtar dhe në atë publik në Republikën e Maqedonisë së Veriut i përfaqëson të gjithë punëtorët dhe kujdeset për realizimin dhe mbrojtjen e të drejtave të

Read Full Article
Sindikalistët kërkojnë paga më të larta për punëtorët

Sindikalistët kërkojnë paga më të larta për punëtorët

Me këtë karikaturë, sindikalistët ilustrojnë çfarë merr punëtori e çfarë shefi. Lidhja e Sindikatave i bën apel Qeverisë dhe kompanive private që menjëherë t’i rrisin pagat, pasi siç thonë ata, qindra kompanitë më të mëdha në vend gjatë pandemisë me

Read Full Article
Në Maqedoninë e Veriut shpenzimet minimale të jetesës në korrik janë 47.042 denarë

Në Maqedoninë e Veriut shpenzimet minimale të jetesës në korrik janë 47.042 denarë

Shpenzimet minimale të një familjeje për muajin korrik janë 47.042 denarë, sipas llogaritjeve të Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë (LSM) Sipas Sindikatës, kjo shumë nuk mjafton as për familjet që kanë nga dy të punësuar, që kanë të ardhura në

Read Full Article