Back to homepage

Etiketë "Meta.Mk"

Arsimi profesional, 70% e nxënësve të klasës së nëntë janë regjistruar në shkolla profesionale

Arsimi profesional, 70% e nxënësve të klasës së nëntë janë regjistruar në shkolla profesionale

“Mëso me mençuri, puno profesionalisht”, sivjet tingëllon johëse për një numër të madh të nxënësve të shkollave .filloreqë në vjeshtë fillojnë një kapitull të ri, shkollën e mesme. Madje 7.698 nxënës nga afati i parë i regjistrimit sivjet, janë me

Read Full Article
Nuk ekziston Jasmina nga Tetova, e cila duke ngrënë “oriz turk” humbi 23 kilogramë për dy muaj

Nuk ekziston Jasmina nga Tetova, e cila duke ngrënë “oriz turk” humbi 23 kilogramë për dy muaj

Në fotografitë e shpërndara në postim nuk shihet Jasmina nga Tetova, por është Sheril Bllajt, 33-vjeçarja nga Eseks i Anglisë. Në tekstin e publikuar në “Independent” para plotë 7 viteve, gjegjësisht në vitin 2015, ajo thotë se ka filluar të

Read Full Article
Kina qetë po depërton në sektorin hekurudhor të Maqedonisë

Kina qetë po depërton në sektorin hekurudhor të Maqedonisë

Thënia “uji i qetë bregun e fundos” është ndoshta shpjegimi më i thjeshtë për depërtimin gradual të Kinës në sektorin hekurudhor të Maqedonisë gjatë viteve të fundit. Pas blerjes së portit të Pireut në Greqinë fqinje, përmes blerjes të trenave

Read Full Article
Përzgjedhja e mbetjeve u rrit lehtë vitin e kaluar, 82.7% përfundojnë të përziera në deponi

Përzgjedhja e mbetjeve u rrit lehtë vitin e kaluar, 82.7% përfundojnë të përziera në deponi

Përzgjedhja e mbetjeve mbetet problem i pazgjidhshëm për familjet dhe kompanitë e Maqedonisë. Edhe në vitin 2021, pjesa më e madhe e mbetjeve komunale që i kemi krijuar, pa kurrfarë përzgjedhje që të hidhen në kontejnerë të posaçëm, kanë përfunduar

Read Full Article
Tabela me emrin e qytetit Sevastopol është hequr nga këndi i lojërave “ruse” për fëmijë në Shkup

Tabela me emrin e qytetit Sevastopol është hequr nga këndi i lojërave “ruse” për fëmijë në Shkup

Këndi i lojërave për fëmijë me tematikë ruse prapa Sallës Universale në Shkup, në ndërtimin e të cilit morën pjesë Komuna Qendër dhe Ambasada e Federatës Ruse në vend, shkaktoi një lloj skandali diplomatik. Meta.mk zbuloi se midis tabelave të vendosura me

Read Full Article