Back to homepage

Etiketë "Meta"

Zylbeari në POINT: Lufta me dezinformatat po përkeqësohet, me veprime të koordinuara mund të rezistojmë (VIDEO)

Zylbeari në POINT: Lufta me dezinformatat po përkeqësohet, me veprime të koordinuara mund të rezistojmë (VIDEO)

Si verifikues të fakteve kemi pasur shumë sulme për punën tonë, por kjo është sfida jonë. Nuk do të parashikoja se si do të përfundojë lufta me dezinformatat, e shoh se është një luftë hibride dhe do të përkeqësohet. Por,

Read Full Article
Filloi konferenca POINT me fokus në zhvillimin e verifikimit të fakteve

Filloi konferenca POINT me fokus në zhvillimin e verifikimit të fakteve

Sot në Sarajevë filloi edicioni i dhjetë i konferencës POINT (Politic Accountability and New Technologies-Përgjegjësia Politike dhe Teknologjitë e Reja), e cila organizohet nga anëtarët e rrjetit ACTION SEE, pjesë e së cilës është edhe Fondacioni Metamorfozis, nga ku sot dhe nesër

Read Full Article
RMV, me taksi udhëtohet gjashtë herë më shumë se sa me tren, megjithëse është transporti më ekologjik

RMV, me taksi udhëtohet gjashtë herë më shumë se sa me tren, megjithëse është transporti më ekologjik

Ndarja e udhëtarëve, sipas llojeve të ndryshme të transportit në transportin ndërurban dhe atë urban në vend, tregon rezultate shqetësuese për sa i përket emetimeve të gazeve serrë dhe pjesëmarrjes së transportit në ndotjen e ajrit. Treni si mjeti më

Read Full Article
Analiza: Një pjesë e investimeve kapitale “nën akull”, mbi 600 milionë euro të planifikuara do të mbeten vetëm “dëshirë”?

Analiza: Një pjesë e investimeve kapitale “nën akull”, mbi 600 milionë euro të planifikuara do të mbeten vetëm “dëshirë”?

Po afrohet fundi i gjysmës së parë ekonomike, kurse është duke u përgatitur rebalanci i buxhetit. Sipas të dhënave më të fundit në dispozicion, me datë 11 të këtij muaji realizimi i shpenzimeve kapitale është pak mbi 17%. Sipas njoftimeve,

Read Full Article
Të jesh çiklist në Shkup do të thotë të jesh pjesëmarrës i rendit të dytë në trafik

Të jesh çiklist në Shkup do të thotë të jesh pjesëmarrës i rendit të dytë në trafik

Shtylla të prera për mbrojtjen e shtigjeve të biçikletave, makina të parkuara në zonën ku duhet të lëvizin çiklistët, shtigje të pashënuara për biçikleta ose të shënuara në mënyrë të papërshtatshme, degë pemësh të paprera që varen mbi shtigje, kosha

Read Full Article