Back to homepage

Etiketë "Metamorfozis"

Zylbeari në POINT: Lufta me dezinformatat po përkeqësohet, me veprime të koordinuara mund të rezistojmë (VIDEO)

Zylbeari në POINT: Lufta me dezinformatat po përkeqësohet, me veprime të koordinuara mund të rezistojmë (VIDEO)

Si verifikues të fakteve kemi pasur shumë sulme për punën tonë, por kjo është sfida jonë. Nuk do të parashikoja se si do të përfundojë lufta me dezinformatat, e shoh se është një luftë hibride dhe do të përkeqësohet. Por,

Read Full Article
Filloi konferenca POINT me fokus në zhvillimin e verifikimit të fakteve

Filloi konferenca POINT me fokus në zhvillimin e verifikimit të fakteve

Sot në Sarajevë filloi edicioni i dhjetë i konferencës POINT (Politic Accountability and New Technologies-Përgjegjësia Politike dhe Teknologjitë e Reja), e cila organizohet nga anëtarët e rrjetit ACTION SEE, pjesë e së cilës është edhe Fondacioni Metamorfozis, nga ku sot dhe nesër

Read Full Article
GLOBSEC: Maqedonia e Veriut ka ambicie pro-perëndimore, por është e ndjeshme ndaj ndikimeve të Kremlinit dhe Pekinit

GLOBSEC: Maqedonia e Veriut ka ambicie pro-perëndimore, por është e ndjeshme ndaj ndikimeve të Kremlinit dhe Pekinit

Indeksi i Vulnerabilitetit i GLOBSEC analizon cenueshmërinë e tetë vendeve të Evropës Qendrore dhe Ballkanit Perëndimor (Bullgarisë, Republikës Çeke, Hungarisë, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut, Rumanisë, Serbisë, Sllovakisë) ndaj ndikimit malinj të huaj në 5 dimensione: qëndrime publike, peizazh

Read Full Article
Kritiku i Putinit, Navalny u fut nga Kremlini në listën e “terroristëve dhe ekstremistëve”

Kritiku i Putinit, Navalny u fut nga Kremlini në listën e “terroristëve dhe ekstremistëve” Updated

Lideri kryesor i opozitës ruse, Alexei Navalny, i cili ndodhet në burg prej një viti, është shtuar në listën ruse të “terroristëve dhe ekstremistëve”, sipas listës së shërbimit të inteligjencës financiare ruse Rosfinmonitoring, shkruan AFP, raporton Portalb.mk. Në listë u përfshi

Read Full Article
Narrativat me të cilat Rusia ndikon në mediat e Ballkanit Perëndimor

Narrativat me të cilat Rusia ndikon në mediat e Ballkanit Perëndimor

Një studim i titulluar “Narrativat ruse ndaj Ballkanit Perëndimor” i publikuar nga Qendra e NATO-s për Komunikime Strategjike (STRATCOM) identifikon disa narrativa rus në mediat e Ballkanit Perëndimor. Hulumtimi bazohet në raportet e mediave në vitin 2018 duke cituar edicionin

Read Full Article