Back to homepage

Etiketë "MPJ"

Rekomandim që të mos udhëtohet në Iran

Rekomandim që të mos udhëtohet në Iran

Ministria e Punëve të Jashtme apelon deri te të gjithë shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut që të mos udhëtojnë në Republikën Islamike të Iranit, për shkak protestave të dhunshme në pjesë të ndryshme të vendit, veçanërisht në Teheran.

Read Full Article
Ministria e Punëve të Jashtme e dënoi “gjuhën e urrejtjes” në Shkup

Ministria e Punëve të Jashtme e dënoi “gjuhën e urrejtjes” në Shkup

Pas ndeshjes së djeshme ndërmjet Maqedonisë dhe Bullgarisë, Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi se dënon fishkëllimat dhe thirrjet kundër bullgarëve në ndeshjen e djeshme. Ministria e Punëve të Jashtme të Maqedonisë potencon se ngjarjet sportive duhet të paraqesin shprehjen

Read Full Article
A po përgatit Sofja kërkesa të reja për Shkupin?

A po përgatit Sofja kërkesa të reja për Shkupin? Updated

Një ditë pas deklaratave të Ministrit teknik të Punëve të Jashtme të Bullgarisë, se Qeveria e re atje po përgatit  dokument të shkruar në të cilin do të përcaktohen detyrat që ka Bullgaria ndaj Maqedonisë, sot Ministria e Jashtme e

Read Full Article
Grubi: Po i tejkalojmë pengesat bashkë me fqinjët, për t’u ankoruar në portin e BE-së

Grubi: Po i tejkalojmë pengesat bashkë me fqinjët, për t’u ankoruar në portin e BE-së Updated

Në kuadër të Forumit të Prespës për Dialog është mbajtur panel diskutimi me temë “Projekti europian i paqes për Ballkanin Perendmor”, ku nikoqir ka qenë Zëvendës kryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive,

Read Full Article
Vizita e Lavrovit në Beograd, MPJ: E kemi refuzuar kërkesën për shfrytëzim të hapësirës ajrore

Vizita e Lavrovit në Beograd, MPJ: E kemi refuzuar kërkesën për shfrytëzim të hapësirës ajrore

Ministria e Punëve të Jashtme edhe zyrtarisht informon se ka refuzuar kërkesën e Ambasadës së Rusisë për shfrytëzimin e hapësirës ajrore të Maqedonisë së Veriut për fluturimin e avionit të ministrit të Jashtëm rus, Sergei Lavrov, i cili më parë

Read Full Article