Back to homepage

Etiketë "Murtaja afrikane e derrit"

RMV, janë zbuluar 6 raste të murtajës afrikane!

RMV, janë zbuluar 6 raste të murtajës afrikane!

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë informon se në vend janë detektuar gjashtë raste të infektimit të derrave me Murtajën afrikane, siç janë: Damça, Piance, Koçan, Çeshinovo, Obleleshevo dhe Mojance. Ky virus i derrave rrezikon kafshët shtëpiake dhe fermat me ç’rast

Read Full Article
Është konfirmuar rasti i parë i Murtajës afrikane të derrit në Maqedoni

Është konfirmuar rasti i parë i Murtajës afrikane të derrit në Maqedoni

Në bazë të rezultateve të marraa laboratorike nga Instituti për mjekësi veterinare nga 06.01.2022, Agjencia për ushqim dhe veterinari (AUV) e konfirmoi rastin e parë të pranisë së sëmundjes Murtaja afrikane të derrit në dy vende kultivuese në fshatin e

Read Full Article