Back to homepage

Etiketë "n2023ttsv"

Putin me narrativë dezinformuese – Perëndimi filloi luftën në Ukrainë, Rusia vetëm po mbrohej

Putin me narrativë dezinformuese – Perëndimi filloi luftën në Ukrainë, Rusia vetëm po mbrohej

Fjalimi i fundit i presidentit rus Vladimir Putin u përdor për të shtyrë një narrativë të vjetër ruse rreth Ukrainës – Rusia vetëm po mbrohej. Ky rrëfim u ripërtëri dhe u përforcua me dy ose tre nën-rrëfime dhe u përmend

Read Full Article
Pesë narrativa manipuluese kundër NATO-s për luftën në Ukrainë

Pesë narrativa manipuluese kundër NATO-s për luftën në Ukrainë Updated

Në internet qarkullojnë disa narrativa kundër NATO-s, të cilat janë bërë veçanërisht të zakonshme pas agresionit ushtarak të Rusisë kundër Ukrainës, dhe që synojnë të krijojnë një justifikim për të njëjtin agresion në një mënyrë që akuzojnë Aleancën për veprime

Read Full Article
Putini përdor “vlerat tradicionale dhe familjare” si justifikim për luftën në Ukrainë

Putini përdor “vlerat tradicionale dhe familjare” si justifikim për luftën në Ukrainë Updated

Rusia dëshiron të afirmohet dhe të prezantohet si mbrojtësi kryesor në botë i traditës dhe fesë, dhe kjo mund të shihet në fjalimin e fundit të Putinit, i cili theksoi edhe një herë se kjo është një “luftë për të

Read Full Article
As nuk është konfirmuar dhe as nuk është mohuar rekrutimi i vullnetarëve nga grupi Wagner në rajon

As nuk është konfirmuar dhe as nuk është mohuar rekrutimi i vullnetarëve nga grupi Wagner në rajon Updated

Wagner Group është një kompani private ushtarake me lidhje të forta me qeverinë ruse, në pronësi të Yevgeny Prigozhin, i quajtur “kuzhinieri i Putinit” sepse restorantet e tij janë të preferuarat e Putinit. Një figurë tjetër domethënëse e Wagner është

Read Full Article
“Kontrolluesit e fakteve” të rremë rus po përhapin propagandë për luftën në Ukrainë

“Kontrolluesit e fakteve” të rremë rus po përhapin propagandë për luftën në Ukrainë Updated

Është e njohur pak se kush qëndron pas kësaj faqeje interneti ruse të “kontrollit të fakteve” – ​​”Lufta kundër gënjeshtrave” (War on fakes). Krijuesit e tij identifikohen vetëm si “administratorë të disa kanaleve jopolitike ruse të Telegramit”, dhe asnjë nga autorët

Read Full Article