Back to homepage

Etiketë "NED"

Ministria e Bujqësisë një muaj nuk mund të rikuperohet nga sulmi i hakerëve rus

Ministria e Bujqësisë një muaj nuk mund të rikuperohet nga sulmi i hakerëve rus

Sulmi i ashpër i hakerëve nga grupi rus BlackByte ka paralizuar disi punën e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave. Disa punonjës të MBPEU dëshmuan për Vërtetmatësin se nuk kishin qasje në internet në ministri, adresat elektronike të

Read Full Article
Jo Zelensky, por populli ukrainas është fituesi i çmimit “Andrei Sakharov” të Parlamentit Evropian

Jo Zelensky, por populli ukrainas është fituesi i çmimit “Andrei Sakharov” të Parlamentit Evropian

Parlamenti Evropian nuk i dha çmimin “Andrey Sakharov” personalisht Volodymyr Zelensky, por “popullit të guximshëm ukrainas të përfaqësuar nga Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, liderët e zgjedhur dhe shoqëria civile”. Faqja e internetit e Parlamentit Evropian njoftoi se çmimi i këtij viti

Read Full Article
Analisti britaniko-rus interpreton fjalimin e Putinit: E pashmangshme është thyerja e hegjemonisë së Perëndimit

Analisti britaniko-rus interpreton fjalimin e Putinit: E pashmangshme është thyerja e hegjemonisë së Perëndimit

Konstantin Kisin, komedian dhe komentator politik ruso-britanik, i cili shkruan për një sërë mediash kryesore botërore, në Twitter ka dhënë mendimin e tij për fjalimin e Putinit, duke u përpjekur ta përkthente atë në një gjuhë që çdokush mund ta kuptonte, madje

Read Full Article
Sulmi ndaj Mario Draghit ndodhi 7 vite më parë, nuk ka lidhje me çmimet aktuale të gazit në Itali

Sulmi ndaj Mario Draghit ndodhi 7 vite më parë, nuk ka lidhje me çmimet aktuale të gazit në Itali

Video materiali i shpërndarë në një postim në Facebook është nga viti 2015, kur Mario Draghi ishte president i Bankës Qendrore Evropiane (BQE). Ai ka qenë drejtues i këtij institucioni nga viti 2011-2019. Siç raportoi Guardian më 15/04/2015, një femër demonstruese sulmoi presidentin e

Read Full Article
Rrejshëm pretendohet se inflacioni në Gjermani është mbi 45 për qind

Rrejshëm pretendohet se inflacioni në Gjermani është mbi 45 për qind

Postimi përhap gënjeshtra se inflacioni real në Gjermani është mbi 45 për qind dhe si “provë” tregohet një ilustrim që tregon se indeksi ekonomik për muajin prill është 45.8 për qind. Por ky indeks nuk tregon inflacionin, është një tregues

Read Full Article