Back to homepage

Etiketë "#nedarticlealb"

Rusia dhuron përmendore anembanë Shkupit dhe përcakton tekstin nga historia në to

Rusia dhuron përmendore anembanë Shkupit dhe përcakton tekstin nga historia në to

„Lavdi e përjetshme heronjve-luftëtarë të koalicionit antihitlerian që e mundën nazizmin dhe çliruan popujt evropianë! Kjo fjali është shkruar në shenjën përkujtimore prapa Sallës Universale në qendër të Shkupit, e cila u zbulua solemnisht më 9 maj të vitit 2020 nga ambasadori

Read Full Article
Propaganda ruse në Maqedoni pas referendumit deri në anëtarësimin në NATO

Propaganda ruse në Maqedoni pas referendumit deri në anëtarësimin në NATO

Kjo analizë dokumenton propagandën ruse pas referendumit konsultativ për Marrëveshjen e Prespës në vitin 2018, trazirat në partitë politike VMRO-DPMNE dhe “Maqedonia e Bashkuar” për shkak të ndikimit rus para ndryshimeve kushtetuese, dezinformatave ruse dhe reagimeve të tjera nervoze pas

Read Full Article
Helmet shkatërrojnë botën e egër, autorët mbeten të pandëshkuar

Helmet shkatërrojnë botën e egër, autorët mbeten të pandëshkuar

Helmimi i ilegal e shkatërron biodiversitetin në Ballkan, ndërsa vetëm një për qind e rasteve përfundojnë në gjykatë, tregon Studimit më i ri fundit për helmimin e shkabave, që e publikoi Shoqëria ekologjike e Maqedonisë (ShEM). Sipas  të dhënave të

Read Full Article
Është e pasaktë që shkurtesat MK dhe MKD kanë shkuar në histori

Është e pasaktë që shkurtesat MK dhe MKD kanë shkuar në histori

Teksti shpërndan edhe një dokument, gjegjësisht një listë të shteteve anëtare të NATO-s, në të cilën janë shkurtesat e vendeve, sipas rendit alfabetik. Nëse e shikoni dokumentin në detaje, do të vini re se shkurtesat e vendeve të tjera nuk

Read Full Article
Kundërspin: Pagesa vetëm e kontributeve, megjithatë është presion – SASHK shtrembëron, pagat janë rritur deri tani

Kundërspin: Pagesa vetëm e kontributeve, megjithatë është presion – SASHK shtrembëron, pagat janë rritur deri tani

Duke analizuar deklaratat e aktorëve kryesorë në grevën në arsim (parashkollor, fillor dhe të mesëm) që zgjat dy javë, me paqartësi se kur do të përfundojë, mund të vërehen dy spine. Një spin vjen nga Qeveria dhe një spin nga

Read Full Article