Back to homepage

Etiketë "Opinion"

Fyesit dhe poshtëruesit e Lëvizjes Popullore të Kosovës nuk duhet të jenë aty ku nderohet ajo

Fyesit dhe poshtëruesit e Lëvizjes Popullore të Kosovës nuk duhet të jenë aty ku nderohet ajo Updated

Rikthehet debati pas gjashtë vitesh për Lëvizjen Popullore të Kosovës. Shkak është bërë pjesëmarrja e kryetarit të Tetovës, Bilall Kasami në ceremoninë e zbulimit të pllakës së LPK-së në Tetovë. Ky i fundit para gjashtë vitesh kishte deklaruar që lideri

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e dytë )

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e dytë ) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Qasja e Akademisë së  Shkencave dhe Arteve të Republikës së Maqedonisë së Veriut vazhdon të jetë përjashtuese ndaj shqiptarëve edhe në 32 vite demokraci, krahas 23 viteve që funksiononte në kuadër të Ish Federatës Jugosllave në sistemin

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e parë)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e parë) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Fillimi i veprimtarisë së Akademisë së  Shkencave dhe Arteve të Republikës së Maqedonisë së Veriut daton jo më largë se 55 vjet më parë. Ky institucion u themelua nga Kuvendi i Maqedonisë në vitin 1967 si një

Read Full Article
Zigzaget e Bilallit

Zigzaget e Bilallit Updated

Në periudhën nga viti 2014 dhe deri vitin 2022, Bilall Kasami ka lëvizur nga një ekstrem në një tjetër. Mbahet mend koalicioni i parë parazgjedhor me një parti maqedone. Ishte Lëvizja Besa që theu akullin që nga fillimi i pluralizimit

Read Full Article
Mickoski dhe mistreci!

Mickoski dhe mistreci!

Shkruan Driton ZENKU Ishte dhjetori i vitit 2019 kur në kongesin e VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski u zgjodh lideri i kësaj partie. Një katërdhjetëvjeçar në moshë, Mickoski hyri në derën e madhe të Pallatit të Bardhë si një kuadër të mos

Read Full Article