Back to homepage

Etiketë "Papunësia"

RMV, gjysma e personave që kërkojnë punë janë mbi moshën 45 vjeçe

RMV, gjysma e personave që kërkojnë punë janë mbi moshën 45 vjeçe

Nijazi Neziri, 57 vjeç, më shumë se një dekadë kërkon punë si punëtor krahu në tregun në Shkup, pasi nuk po arrin që të gjejë një punë të përhershme. Ai thotë për Radion Evropa e Lirë se edhe pse e

Read Full Article
RMV, edhe pse kontrollohet, ekzistojnë dyshime për numrin e të punësuarve në sektorin publik

RMV, edhe pse kontrollohet, ekzistojnë dyshime për numrin e të punësuarve në sektorin publik

Për menaxhimin e burimeve njerëzore ekziston “Sistemi i Informacionit të Burimeve Njerëzore“, përmes të cilit duhet të nxirret regjistri i punonjësve në Administratën Publike i cili mbahet rregullisht prej disa vitesh dhe përgatiten raportet vjetore për punonjësit në sektorin publik.

Read Full Article
Në Maqedoninë e Veriut papunësia 15,7 për qind

Në Maqedoninë e Veriut papunësia 15,7 për qind

Në vitin 2021 popullata aktive në vend ishte 943.004 persona, nga të cilët të punësuar janë 795.097, ndërsa 147,917 persona janë të papunë, tregojnë të dhënat e Entit shtetëror për statistikës. Nga të dhënat mund të shihet se shkalla e

Read Full Article
Papunësia është në nivelin më të ulët historik prej 15.2%, thonë nga qeveria

Papunësia është në nivelin më të ulët historik prej 15.2%, thonë nga qeveria

Në Maqedoninë e Veriut shkalla e papunësisë është në rënie dhe këtë e tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikave (ESHS), njoftojnë nga Qeveria. Nga atje thonë se papunësia është në nivelin më të ulët historik prej 15.2 përqind.

Read Full Article