Back to homepage

Tag "Portalb"

ANALIZË: Për rrogat e sektorit publik 538 milionë euro – pasqyrë e rrogave nëpër ministri!

ANALIZË: Për rrogat e sektorit publik 538 milionë euro – pasqyrë e rrogave nëpër ministri!

Këtë vit për pagesën e rrogave në sektorin publik do të shpenzohen pak më shumë se 538 milionë euro. Me rebalancin e buxhetit planifikohet të rritet shuma për 1,7% – por, Qeveria pretendon se rritja nuk do të jetë pasojë

Read Full Article
RMV, edukimi mediatik do të mësohet në katër fakultete

RMV, edukimi mediatik do të mësohet në katër fakultete

Katër institucione të arsimit të lartë do të përfshijnë edukimin mediatik në programet e tyre të studimit. Fakulteti Filologjik “Bllaze Koneski” dhe Fakulteti Pedagogjik “Shën Kliment i Ohrit“ nga Universiteti ”Shën Kirili dhe Metodi” nga Shkupi, Universiteti i Evropës Juglindore

Read Full Article
Zylbeari në POINT: Lufta me dezinformatat po përkeqësohet, me veprime të koordinuara mund të rezistojmë (VIDEO)

Zylbeari në POINT: Lufta me dezinformatat po përkeqësohet, me veprime të koordinuara mund të rezistojmë (VIDEO)

Si verifikues të fakteve kemi pasur shumë sulme për punën tonë, por kjo është sfida jonë. Nuk do të parashikoja se si do të përfundojë lufta me dezinformatat, e shoh se është një luftë hibride dhe do të përkeqësohet. Por,

Read Full Article
Filloi konferenca POINT me fokus në zhvillimin e verifikimit të fakteve

Filloi konferenca POINT me fokus në zhvillimin e verifikimit të fakteve

Sot në Sarajevë filloi edicioni i dhjetë i konferencës POINT (Politic Accountability and New Technologies-Përgjegjësia Politike dhe Teknologjitë e Reja), e cila organizohet nga anëtarët e rrjetit ACTION SEE, pjesë e së cilës është edhe Fondacioni Metamorfozis, nga ku sot dhe nesër

Read Full Article
Numër rekord prej 66,8 përqind e familjeve në vend vitin e kaluar kanë raportuar se posedojnë makinë

Numër rekord prej 66,8 përqind e familjeve në vend vitin e kaluar kanë raportuar se posedojnë makinë

Mbrojtja e mjedisit jetësor përmes luftës kundër ndryshimeve klimatike dhe ndotjes së ajrit në qytetet në Maqedoni zbatohet, por teorikisht. Në praktikë, të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikës tregojnë se, numri i amvisërive të Maqedonisë që posedojnë veturë të

Read Full Article