Back to homepage

Etiketë "Ramazani 2022"

Këto janë efektet shëndetësore të agjërimit

Këto janë efektet shëndetësore të agjërimit

Disa ekspertë thonë se kufizimi i marrjes së ushqimit gjatë ditës mund të ndihmojë në parandalimin e problemeve shëndetësore dhe në përmirësimin e shëndetit mendor. Ramazani, që nis më 2 prill, në shumicën e vendeve këtë vit, është muaji më

Read Full Article
Kush është i liruar nga agjërimi – tregon hoxha Behar Mjekiqi

Kush është i liruar nga agjërimi – tregon hoxha Behar Mjekiqi

Hoxha kosovar Behar Mjekiqi tregon se kush është i liruar nga agjërimi. Muaji i shenjtë i Ramazanit po fillon nesër, e hoxha kosovar Behar Mjekiqi ka treguar se kush është i liruar nga agjërimi Mjekiqi në emisionin ‘dPt te Fidani’ në

Read Full Article
Sprova e Agjërimit

Sprova e Agjërimit

Njeriu është një udhëtar që lëviz gjithmonë dhe që s’njeh ndalime. Udhëtimi i tij ka filluar nga bota e shpirtërave për tek babai, nga babai tek barku i nënës, nga atje ka ardhur si fëmijë në këtë botë. Nga fëmijëria

Read Full Article
Historiku i Agjërimit

Historiku i Agjërimit Updated

Çdo fe u ka sjellë ndjekësve të saj një sërë urdhëresash dhe ndalesash duke i bërë përgjegjës për respektimin e tyre. Kjo përgjegjësi ekziston pak a shumë në të gjitha fetë, qofshin të vërteta apo besëtytni. Personi që përfaqëson një

Read Full Article
Si vërtetohet fillimi i muajit të Ramazamit?

Si vërtetohet fillimi i muajit të Ramazamit?

Paraqitja e Hënës së re është shenjë e fillimit të muajit hënor (hixhri). Prandaj, meqë Hëna e re është përcaktuese e fillimit të Ramazanit – përkatësisht e agjërimit të tij, Pejgamberi a.s ka thënë: “Agjëroni me pamjen e Hënës së

Read Full Article