Kthehu në faqen kryesore

Etiketa "Regjistrimi"

Partia e Turqve kërkon zbatimin e Ligjit për gjuhë në disa komuna maqedonase

Partia e Turqve kërkon zbatimin e Ligjit për gjuhë në disa komuna maqedonase

Nga Partia e Lëvizja Turke u shprehën të kënaqur që pas dy dekadave në Maqedoninë e Veriut u zbatua regjistrimi i popullsisë nga ku janë marrë të dhëna të rëndësishme me të cilat do të zhvillohen politikat. “Analizat e para

Read Full Article
Regjistrimi, romët ankohen: Jemi mbi 100 mijë, na nxorrën 46 mijë

Regjistrimi, romët ankohen: Jemi mbi 100 mijë, na nxorrën 46 mijë

Rezultatet e publikuara së fundmi nga regjistrimi tregojnë se nga numri i përgjithshëm i qytetarëve të regjistruar, popullsi rezidente, 58, 44% janë maqedonas, 24,3% janë shqiptarë, 3,86% janë turq, 2,53% janë romë, 1,3% janë serbë, 0,47% janë vllehë dhe 0.87%

Read Full Article
As partia boshnjake nuk është e kënaqur me rezultatet e regjistrimit, thotë se janë më tepër

As partia boshnjake nuk është e kënaqur me rezultatet e regjistrimit, thotë se janë më tepër

Edhe partia më e madhe boshnjake, Lidhja Demokratike e Boshnjakëve (LDB), ka shprehur dyshimet e saja për rezultatet e regjistrimit. “Lidhja Demokratike e Boshnjakëve si parti politike dhe në fillim të procesit të regjistrimit, ka shprehur dyshimet e saja në

Read Full Article
Regjistrimi: Sipas grupit të moshës, mosha e tretë  dukshëm me e vogël!

Regjistrimi: Sipas grupit të moshës, mosha e tretë dukshëm me e vogël!

Popullsia e përgjithshme rezidente në Republikën e Maqedonisë së Veriut sipas grupit të moshës pesëvjeçare dhe gjinisë, tregon që numrin më të madh të popullsisë e përfaqësojnë pjesëtarët e grupit të moshës nga nga 40 deri 44 vjeçe, edhe atë:

Read Full Article
Në Maqedoninë e Veriut ka më tepër gra sesa burra

Në Maqedoninë e Veriut ka më tepër gra sesa burra

Enti Shtetërorë për Statistika sot ka publikuar rezultatet e para zyrtare të regjistrimit, përcjell TV21. Gjithsej janë regjistruar 2.097.319 qytetarë, ndërsa rezidentë janë 1.836.713 qytetarë, prej të cilëve 50,4% janë gra, kurse 49,6% janë burra.

Read Full Article

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare