Back to homepage

Etiketë "RETRO"

<strong>RETRO:</strong> Pas 17 vitesh, Maqedonia e Veriut i filloi bisedimet qasëse me BE-në

RETRO: Pas 17 vitesh, Maqedonia e Veriut i filloi bisedimet qasëse me BE-në Updated

Brenda vitit që po lejmë pas, pas 17 vitesh status rekomandimesh për fillimin e negociatave, u mbajt konferenca e parë ndërqeveritare mes Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimin Evropian. Fillimi i negociatave u mundësua pasi paraprakisht, . Maqedonia e Veriut pranoi

Read Full Article
<strong>RETRO:</strong> Viti 2022 nuk prodhoi zgjedhje të parakoshme, edhe pse u kërkuan aq shumë nga opozita!

RETRO: Viti 2022 nuk prodhoi zgjedhje të parakoshme, edhe pse u kërkuan aq shumë nga opozita! Updated

Përskaj thirrjeve të vazhdueshme, zgjedhje politike nuk pati. Vitin 2022 e përcjellim vetëm me zgjedhjet e parakohshme për këshillin komunal në Komunën e Tetovës, dhe zgjedhjet për kryetar komune në Komunën e Mavrovë – Rostushës dhe Qendër Zhupë. Shkruan: Driton

Read Full Article
<strong>RETRO:</strong> Viti 2022, rritja e çmimeve ishte fjala më e përdorur në opinion

RETRO: Viti 2022, rritja e çmimeve ishte fjala më e përdorur në opinion Updated

Çmimet e disa produkteve muajt e fundit të vitit 2022 janë rritur për 50 për qind në Maqedoninë e Veriut, e cila për gjatë gjithë viti u përballë me valën e shtrenjtimeve. Rritja për çdo ditë vërehet në produktet bazë

Read Full Article
<strong>RETRO:</strong> Kriza energjetike ia mori “frymën” Maqedonisë së Veriut

RETRO: Kriza energjetike ia mori “frymën” Maqedonisë së Veriut Updated

Viti 2022 po kalon nën hijen e krizës energjetike, përskaj asaj ekonomike që goditën vendin dhe botën nga viti 2021. Ekspertët e çështjeve të energjisë paralajmëruan se kriza energjetike që ka përfshirë një pjesë të madhe të Evropës dhe rajonin,

Read Full Article
<strong>RETRO</strong>: Kriza ekonomike, kryefjala e vitit 2022 në Maqedoninë e Veriut 

RETRO: Kriza ekonomike, kryefjala e vitit 2022 në Maqedoninë e Veriut  Updated

Kriza energjetike, inflacioni i lartë dhe lufta në Ukrainë goditi aktivitetin e biznesit dhe  nxit një rritje të çmimit të energjisë elektrike por edhe produkteve ushqimore, ndërtimore dhe çdo aktivitet tjetër tregëtar. Borxhi publik arriti mbi 60 për qind të

Read Full Article