Back to homepage

Etiketë "Romët"

Regjistrimi, romët ankohen: Jemi mbi 100 mijë, na nxorrën 46 mijë

Regjistrimi, romët ankohen: Jemi mbi 100 mijë, na nxorrën 46 mijë

Rezultatet e publikuara së fundmi nga regjistrimi tregojnë se nga numri i përgjithshëm i qytetarëve të regjistruar, popullsi rezidente, 58, 44% janë maqedonas, 24,3% janë shqiptarë, 3,86% janë turq, 2,53% janë romë, 1,3% janë serbë, 0,47% janë vllehë dhe 0.87%

Read Full Article
Ja sa romë regjistrohen në Maqedoninë e Veriut

Ja sa romë regjistrohen në Maqedoninë e Veriut

Sot Enti Shtetëror për Statistikë i publikoi rezultatet e regjistrimit 2021. Popullata rome rezidente në Republikën e Maqedonisë së Veriut është 46.433 apo 2,53 % Popullsia jo rezidente rome është 2,671 apo 1,02 % Prej të cilëve vetëm në Qytetin

Read Full Article