Back to homepage

Etiketë "Rumen Radev"

Sofja i kujton Shkupit kushtin për negociatat me BE

Sofja i kujton Shkupit kushtin për negociatat me BE

Presidenti i Bullgarisë, Rumen Radev, ka deklaruar se konform rregullave të tregut energjetik evropian dhe ligjeve bullgare, Bullgaria është e gatshme ta rrisë eksportin e energjisë në Maqedoninë e Veriut. Ai ka shtuar se gjatë ditës së djeshme së bashku

Read Full Article
Radev: Marrëveshja me Maqedoninë e Veriut duhet të çojë në rezultate të qëndrueshme

Radev: Marrëveshja me Maqedoninë e Veriut duhet të çojë në rezultate të qëndrueshme

Mekanizmi i dakorduar për zbatimin e Marrëveshjes së Miqësisë, Fqinjësisë së Mirë dhe Bashkëpunimit me Republikën e Maqedonisë së Veriut duhet të çojë në rezultate të qëndrueshme në marrëdhëniet dypalëshe. Këtë e theksoi presidenti i Bullgarisë Rumen Radev në takimin

Read Full Article
Radev: Nuk mund të hapet rruga evropiane e Maqedonisë pa u hapur kushtetuta e atij vendi

Radev: Nuk mund të hapet rruga evropiane e Maqedonisë pa u hapur kushtetuta e atij vendi

Presidenti bullgar, Rumen Radev ka deklaruar për mediat bullgare dhe nuk mund të hapet rruga evropiane e Maqedonisë pa u hapur kushtetura e atij vendi. Ai tha se kushtet që kërkon Bullgaria nga Maqedonia, duhet të plotësohen para fillimit të

Read Full Article
Radev: Qeveria duhet të hedhë poshtë dyshimet se mund të tërheqë veton ndaj RMV

Radev: Qeveria duhet të hedhë poshtë dyshimet se mund të tërheqë veton ndaj RMV

Si gjithë bullgarët, edhe unë e përcjell me hidhërim shpërbërjen e Kuvendit Kombëtar. Partitë duhet të jenë të vetëdijshme se këto beteja po diskreditojnë të gjithë sistemin politik, se parlamenti bullgar nuk është pazar,” tha presidenti bullgar Rumen Radev për

Read Full Article
Macron do të takon drejtuesit e Bullgarisë, do të diskutohet vetoja ndaj Maqedonisë së Veriut

Macron do të takon drejtuesit e Bullgarisë, do të diskutohet vetoja ndaj Maqedonisë së Veriut

Presidenti bullgar Rumen Radev dhe kryeministri bullgar Kiril Petkov së shpejti do të vizitojnë Francën. Vizita e tyre për në Francë u bë publike menjëherë pas mbledhjes qeveritare ku u diskutua dhe çështja e heqjes së vetos ndaj Maqedonisë së

Read Full Article