Back to homepage

Etiketë "Sofje"

Rusia nga Shkupi uron lindjen e Goce Dellçevit, kurse nga Sofja nënshkruesin e Marrëveshjes së Shën Stefanit

Rusia nga Shkupi uron lindjen e Goce Dellçevit, kurse nga Sofja nënshkruesin e Marrëveshjes së Shën Stefanit

Ambasadat e Federatës ruse në Shkup dhe Sofje në periudhë prej disa ditësh dërguan urime paralele për qytetarët e Maqedonisë dhe Bullgarisë. Në Maqedoninë e Veriut uruan lindjen e revolucionarit Goce Dellçev, dhe në Bullgari ditëlindjen e Nikolai Ignatiev, nënshkruesin

Read Full Article
Kontesti Shkup-Sofje, javën e ardhshme vazhdojnë bisedimet

Kontesti Shkup-Sofje, javën e ardhshme vazhdojnë bisedimet

Bisedimet rreth kontestit me Bullgarinë vazhdojnë javën e ardhshme (23 dhe 24 mars) në Shkup, ku do të merr pjesë edhe ministrja e jashtme e Bullgarisë, Teodora Gençovska. Maqedonia e Veriut në procesin e bisedimeve vepron me qëndrime të qarta

Read Full Article
Viti 2021 kaloi nën hijen e aksidentit tragjik që shkaktoi vdekjen e 45 personave!

Viti 2021 kaloi nën hijen e aksidentit tragjik që shkaktoi vdekjen e 45 personave! Updated

Data 23 nëntor i vitit që po lejmë pas, do të mbahet mend si dita më tragjike për banorët e Maqedonisë së Veriut. Është kjo ngjarja që po karakterizon vitin 2022, shkruan Flaka Atë ditë, një autobus i kompanisë “Besa

Read Full Article
Vetoja mbeti edhe me Qeverinë e re në Sofje

Vetoja mbeti edhe me Qeverinë e re në Sofje Updated

Në prag të Këshillit të BE-së në Bruksel që duhet të mbahet sot dhe nesër, persona zyrtar bullgar edhe njëherë e kanë konfirmuar pozitën ndaj Maqedonisë së Veriut me çka mbetet vetoja e procesit të aderimit të vendit në BE.

Read Full Article